5 buiten sport locaties in Den Haag

De laatste jaren heeft de gemeente Den Haag flink geïnvesteerd in buitensport locaties. Zeker in de periode dat sportscholen gesloten waren bleek buiten trainen een ideaal alternatief. Op welke plekken in Den Haag kun je goed buiten sporten én welke spots zijn ideaal voor een personal training? Dat lees je in dit artikel!

1. Outdoor Fitness Boulevard

Den Haag is door Scheveningen en het strand onlosmakelijk met elkaar verbonden. Scheveningen staat bekend om zijn watersport, zonnende toeristen en de gezelligheid van de strandtenten. Na de verbouwing van de boulevard is er gelukkig ook rekening gehouden met faciliteiten voor sporters. De boulevard biedt voldoende ruimte om lekker te kunnen hardlopen of wandelen. Het vlakke asfalt van de fietspaden is een perfecte ondergrond om te skaten en te longboarden. Sinds kort kun je er zelfs terecht voor je fitness workouts. Bij de Outdoor Fitness Boulevard kun je gebruik maken van diverse rekken en stangen. Deze locatie biedt alles wat je nodig hebt voor een full body workout. Een klein stukje Venice Beach in Den Haag!

2. Krajicek Playground Haringkade

Het strand is een heerlijke plek, zeker voor bodyweight training. Maar als je met gewichten aan de slag wilt of techniek wilt trainen, dan is een stevige ondergrond een absolute must. De Krajicek Playground aan de Haringkade in Scheveningen heeft alles wat je voor een goede, uitdagende buitentraining nodig hebt. Er staan tal van rekken die voor bijna iedere spiergroep en oefening te gebruiken zijn. Heb je weinig inspiratie voor een training? Of is je kennis van oefeningen misschien niet heel breed? Ieder toestel geeft je verschillende oefeningen, zodat je ter plekke je eigen training in elkaar kunt zetten. De Playground is ook altijd gezellig druk. Veel personal trainers en ervaren sporters maken er gebruik van. Hierdoor kun je altijd wel tips en tricks van de experts vragen (of stiekem overnemen). 

3. Waalsdorper Vlakte

Ben je meer van de duursporten? Dan zijn de Waalsdorper Vlakte en Meijendel geweldige locaties. De Waalsdorper Vlakte is vooral bekend als herdenkingsplek tijdens de Nationale Herdenking. Door het jaar heen is deze plek vrij toegankelijk. Vanaf de parkeerplaats kun je het fiets- of voetpad gebruiken om hard te lopen. Hou je meer van trailruns? Dan zijn er zat duin- en bospaden die je door de variërende natuurgebieden brengen. Vanaf de ingang van het natuurgebied Waalsdorper Vlakte is het een kleine drie kilometer naar hartje Meijendel, de boerderij. Vanuit daar lopen verschillende wandelroutes door het duingebied en richting het strand. Het grote speelveld is uitermate geschikt om je hardloop rondje te combineren met een work-out. Het voordeel van Meijendel en de Waalsdorper Vlakte is dat je de drukte van de stad gemakkelijk kunt ontsnappen. Zeker in de ochtenden en avonden is het er gemoedelijk, dat in vergelijking met plekken in het centrum van Den Haag.

4. Paleistuin

In tegenstelling tot de Waalsdorper Vlakte, zit je in de Paleistuinen juist midden in de drukte van de stad. Maar dit mooie park, gelegen naast het werkpaleis van koning Willem Alexander en de koninklijke stallen, is een écht stadspark. Het park is ook een populaire locatie voor veel groepslessen zoals bootcamps en yoga. Je kunt je eigen work-outs mooi combineren met korte stukjes hardlopen. De blokken rond de vijver zijn uitermate geschikt om grote spiergroepen te trainen. En neem je even je rust tussendoor? Dan is er altijd genoeg te zien. En wie weet… Misschien kom je de koning wel tegen!

5. Sportcampus Zuiderpark

De Sportcampus is een aantal jaren geleden neergestreken in het ruime Zuiderpark. En het is een heerlijke plek voor iedere sportliefhebber. Naast de tal van (top)sport evenementen die er georganiseerd worden, is het park gastheer van verschillende sportverenigingen. Er zijn zat grote en kleine grasvelden waar je gemakkelijk met vrienden een balletje kunt trappen. Rond het gebouw van de Sportcampus liggen (beach)volleybal- en basketbalvelden. Door het park zelf zijn diverse hardloop- en wandelroutes uitgezet. Ook fitnessers zijn hier prima op hun plek, want naast verschillende fitnessplekken kunnen tal van objecten in het park ook gebruikt worden voor een uitdagende work-out. 

Locatie gevonden, en nu?

Een goede locatie om te sporten is al een belangrijke manier om meer uit je training te halen. Je hebt natuurlijk wel een goede dosis zelfdiscipline nodig om het maximale uit je training te halen. Met een personal trainer kun je vaak net die stap extra zetten en écht resultaten behalen in je kracht, conditie en je gezondheid. Zowel fysiek als mentaal. Bij 4Heroes helpen we je graag om net die stap extra te zetten. Dat doen we in Den Haag en omstreken. Benieuwd hoe? Check onze pagina en neem contact op. 

Bron: 4heroes, 6 augustus 2020

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ga jij aan de slag met je nieuwe voedingsbegeleider of personal trainer?

Word een hero. Volg ons op socials

4Heroes helpt je met