Beach Baseball 2016

EK Promobus KNBSB Beach Baseball

Beach Baseball 2016 was, voor zover bekend, de eerste keer dat honk- en softbal in competatief verband op het strand werd georganiseerd. Naast de wedstrijden was er ook voor de toevallige voorbijganger de kans om kennis te maken met de sport met dank aan de EK Promobus van de KNBSB (zie foto). 4Heroes heeft bij dit evenement van honk- en softbalvereniging Catch ondersteunt in de voorbereiding en uitvoering. In en om het The Hague Beach Stadium, op het strand van Scheveningen speelden diverse teams in verschillende leeftijdsklassen tegen elkaar.  Meer informatie over dit succesvolle event lees je op onze evenementenpagina.

Beach Baseball, oftewel honk- en softbal op het strand, was voor zover bekend nog nooit eerder in officieel wedstrijdverband uitgevoerd. Het strand biedt zoals bekend voor veel sporten een unieke sfeer en een unieke beleving met zich mee. Het spel is een aangepaste variant. Dit komt doordat de omstandigheden sterk verschillen met die van het normale speelveld en diverse aanpassingen daarom ook bijdragen aan het spelplezier voor spelers én toeschouwers.

Beach Baseball wordt gespeeld met een zachte bal. Hierdoor blijft de bal, ook over het mulle zand, goed rollen en bespeelbaar. Een groot punt van aandacht waren ook de badgasten die op het strand lagen. Voor hun bescherming werd daarom gespeeld met een aparte regel. Spelers die de bal over de veste omheining sloegen, werden “bestraft” met een foutslag. Oftewel, ze moesten terug om nog een poging tot slaan te wagen. Aanvankelijk werd deze regel met argwaan bekeken door de deelnemers, maar het bleek een hele leuke toevoeging tot het spel. Spelers werden gedwongen om de ballen tussen de veldspelers te plaatsen, waardoor het aantal acties in het veld alleen maar toenam. De veldacties werden aangevuld met spectaculaire duikballen, slidings en snelle gooi- en loopacties.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ga jij aan de slag met je nieuwe voedingsbegeleider of personal trainer?

Word een hero. Volg ons op socials

4Heroes helpt je met